Viktigheten av leker som fremmer sosial inkludering

Mer synlighet, for en bedre verden!

Viktigheten av leker som fremmer sosial inkludering

Mer synlighet, for en bedre verden!

Mer og mer innser vi hvordan den enkle spillingen kan spille en avgjørende rolle i dannelsen av mennesker, overføre og utvikle verdier som empati, samarbeid, vennskap og aksept.

Lek er en sunn og verdifull aktivitet som kan hjelpe barn med å forbedre deres oppfatning av verden og mennesker rundt dem.



Med dette i bakhodet har mange lekeselskaper besluttet å gi mer synlighet til både barn med nedsatt funksjonsevne og barn av forskjellige etnisiteter, og få dem representert i lekene sine, i ekte versjoner, med maksimal detalj.

Når de leker, har barna muligheten til å lage en kobling mellom lek og virkelighet, noe som gir dem muligheten til å utvikle ferdigheter for bedre å forstå verden.

Og når hun har kontakt med disse inkluderende lekene, blir en innbydende med følsomhet for forskjeller vekket.


Disse lekene retter barns oppmerksomhet mot forskjeller og fremmer en sensitiv forståelse av verden.

Rundt 150 millioner barn i verden har noen form for funksjonshemning, og det er dypt trist at de ikke kan se seg representert i lekene sine, noe som direkte påvirker deres selvtillit og etterlater dem til å føle seg usynlige foran verden.

For ikke å nevne at mange barn lider mye av rasisme, enten det er på grunn av hudfarge, etnisitet eller religion.

Er du nysgjerrig på å se noen av disse inkluderende lekene? Sjekk ut:


Barbie dukker


Barbie-merkevaren har ønsket en omdefinering av dukkene sine, og har inkludert dukkene, figurer med vitiligo, proteser og rullestolbrukere, samt forskjellige etnisiteter og biotyper ...

I følge Kim Culmore, Barbies visepresident for design "Vi vil bedre representere folket og verden som barna ser rundt dem."

Og denne representasjonen har fått stor skryt for å lage disse versjonene med rike detaljer, for å optimalisere opplevelsen.

I 1960 ble den første sorte Barbie lansert, men det var i 2016 at Mattel bestemte seg for å omfavne denne saken og fremme mangfold i dens forskjellige nyanser og etnisiteter.


Punktskrift Lego & rullestol dukker



Lego-merket ble også vekket til denne meget betydningsfulle saken ved å lansere en inkluderende linje kalt Braille Bricks, dedikert til mennesker med synshemming.

I byggesteinene er det tall og bokstaver innebygd i punktskrift.


En annen superberømt vare av merket er dukkelinjen som allerede hadde superhelter, profesjonelle og nå også rullestolbrukere.


fargeblinde mennesker


En stor frustrasjon for barn som lider av fargeblindhet er det faktum at de er en vits fordi de har et annet syn på farger.

Og for å unngå denne forlegenheten og fremme mer sikkerhet for disse barna, er det eksklusive linjer med fargeblyanter på markedet for fargeblinde.

Hver blyant har en kode, og med den er det mulig å male uten begrensninger.

De samme kodene finnes i mange leker, slik at barn som lider av fargeblindhet kan leke uten noen form for sjenanse med andre barn.


Dukker med Downs syndrom


Et spansk selskap kalt Miniland har laget en samling dukker av Downs syndrom.

Denne samlingen, kalt Miniland Dolls, ble designet for å bringe bevissthet og representasjon til barn og deres spill, med stor respekt og følsomhet.

Det er fire dukker (to svarte og to hvite), gutt eller jente, med Downs syndrom.


Hot Wheels Rullestol



Denne rullestolen er en reproduksjon av den samme som den utrolige atleten Aaron Fotheringham pleide å utføre tilpassede Skate- og BMX-manøvrer.

Hot Wheels, som alltid er feber blant barn, forsøkte å representere og vise at det er mulig å ha det gøy og til og med utføre radikale manøvrer for å overvinne hver dag utfordringene som ulike typer funksjonshemninger påfører.


Måtte vi ha flere og flere selskaper som forplikter seg til å være meglere i denne prosessen med normalisering og respekt, fra barndommen, og gir mer synlighet til disse gruppene som trenger det.

See more

Do you want to get Offers and discounts via-email?

Sign up now and keep up with our news

Customer - Terms and conditions Customer - Privacy policy

Incredible prices

Here you will find the best offers on the internet in thousands of products.

Security

It's not necessary to give any confidential information. We redirect you to the offering website.

Trust

We work daily to ensure new offers with real discounts.